Inici


 Que fem?


 Calendari d'activitats


 Memòries


 Enllaç actualitat 1


 Contacte



 Que fem?

L’Agrupació Sardanista Granollers (ASG) és una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu la difusió de la Sardana des de tots els seus àmbits a la ciutat de Granollers. Dintre del ventall de possibilitats, l’ASG proposa cada any un seguit d’actes que faciliten aquesta divulgació als nostres ciutadans. Alguns d’ells, la majoria, realitzats al carrer i d’altres en llocs tancats per poder assaborir al màxim les variades temàtiques a l’entorn de la Sardana i la música de cobla.

L’Assemblea ordinària dóna començament a l’activitat anual que s’enceta habitualment amb el Concurs de colles sardanistes, vàlid pel campionat de Catalunya que es realitza ininterrompudament a La Porxada des de fa més de 30 anys i on hi participen les millors colles de Catalunya. Es diu del concurs de Granollers que és el que inicia la temporada de competició sardanista al nostre país. El mateix dia per la tarda es fa el tradicional concurs de sardanes revesses on els millor revessaires s’inscriuen en una competició que avalua qui millor aguanta la pressió que donen la música i les matemàtiques per encertar el tiratge de cada sardana interpretada.

Les ballades de Sant Jordi i de Mare de Déu de Montserrat a l’abril ens permeten dur les sardanes a la plaça quan arriba el bon temps.

Al mes de maig per l’Ascensió hi ha un dia dedicat a la música per a cobla i a finals de mes comença el curset amb la col•laboració de Gran Centre que aplega un bon nombre de ciutadans disposats a aprendre a ballar i a conèixer més a fons la nostra dansa. Dins del curset anualment celebrem una ballada aprofitant la revetlla de Sant Pere on la coca i el vi bo no hi falten.

Al juliol arriba un dels esdeveniments més importants de l’entitat: l’Aplec de Nit. Celebrat el segon dissabte de juliol, aquest aplec és referència pels bons amants de la Sardana. Tenim 3 cobles de renom, la butisardana que ens permet fer un sopar a la fresca abans de l’audició, el concurs de colles improvisades on s’hi apunta tothom que vol participar sense necessitat de pertànyer a cap colla en concret, el sorteig de diferents obsequis... En definitiva un acte que omple el Parc Torras i Villà de gom a gom de ciutadans d’arreu de la comarca que repeteixen any rera any la seva participació per fer la jornada més exitosa.

També al juliol tenim la ballada de Santa Anna a la plaça de la Caserna dins dels actes que tot el dia es celebren a la plaça.

Per l’agost arriba la Festa Major dels Blancs i blaus a Granollers on realitzem les ballades inicial, la del divendres i la del dissabte amb una gran participació per part de la gent que estima les sardanes.

El setembre totes les entitats fan l’ofrena floral a la plaça 11 de setembre en motiu de la diada i els carrers Corró i Ricomà celebren els tradicionals Sants de Barri on les sardanes hi són presents en format d’audició.

Per l’octubre arriba el Festival sardanista on els components de colles sardanistes actuals i/o veteranes s’apleguen a la Porxada per recordar aquells bons moments competitius que per diferents raons han deixat de ser part de la seva vida. Aquest dia tots aquells que han estat vinculats amb colles a la nostra ciutat ballen una sardana de lluïment d’un compositor granollerí i s’enduen un petit record de la jornada.

Fa uns anys que l’ASG va signar un conveni amb el Teatre–auditori pel qual un cop l’any la música per a cobla s’escolta en tan insigne escenari. Des de la seva inauguració hem tingut col•laboracions amb corals (Polifònica de Puigreig), esbarts (Dansaire de Rubí), conjunts de jazz (Manel Camp, Elèctrica Dharma), vàries cobles sobre l’escenari (Pral Bisbal, Sant Jordi, Mediterrània)... intentant oferir les màximes garanties interpretatives en tots els estils que la cobla ens pot oferir. Es en aquest escenari on el 2005 se’ns va atorgar la Medalla de la ciutat conjuntament amb altres representants de la ciutat.

I la màxima divulgació que l’ASG fa des d’un punt de vista escrit és l’ANELLA, butlletí trimestral que es prepara conjuntament amb diferents agrupacions de la comarca on es parla de la situació actual de la Sardana i es presenten els actes més importants de cada entitat creant-se un fòrum d’interconnexió entre els sardanistes.

Ballades, concursos, aplecs, concerts i escrits fan de la nostra entitat un constant contacte amb la gent de la nostra ciutat. El nostre repte no és altre que fer arribar al màxim de gent possible la nostra música perquè els ciutadans estimin la Sardana i entre tots la puguem mantenir viva com fins ara.